2012. szeptember 8., szombat

Miben segíthet a biztosítási alkusz?

A biztosítási piacra az a jellemző, hogy a biztosításokat a szerződő ügyfelek általában közvetítőkön keresztül kötik meg. A függő biztosításközvetítők - akiket biztosítási ügynöknek is neveznek - egy biztosító megbízása alapján dolgoznak. A megbízó biztosítótársaságukat képviselik az ügyféllel szemben. Az ügynök számára is kötelező az ügyfél igényének felmérése és az igényeknek megfelelő módozat értékesítése, de ez sok esetben nem valósul meg valami miatt.

A biztosításközvetítők közül egyedül a biztosítási alkusz az a közvetítő, aki nem a biztosítók megbízottjaként végzi munkáját. Kapcsolatban, együttműködésben áll természetesen a biztosítókkal, de nem őket képviseli. A biztosítási alkusz tehát nem a biztosító ügynöke.

A biztosítási alkusz a biztosítási védelmet kereső ügyfél megbízásából keresi meg az ügyfél számára kedvező biztosítót, illetve biztosítást. Ez a biztosítási védelmet kereső ügyfél kerül majd a kiválasztott biztosítóval szerződő pozícióba. Mivel a biztosítási alkusz az ügyfél megbízottja, ezért munkája során az ügyfél érdekeit védi, az ügyfelet képviseli. Úgy is kifejezhetjük, hogy a biztosítási alkusz az ügyfél ügynöke.

A "biztosítási alkusz" kifejezésnek két értelme is van. Biztosítási alkusz tevékenységet jogi értelemben csak egy jogi személyiséggel rendelkező cég végezhet. Egy ilyen cégnek természetesem vannak alkalmazottjai, vagy alvállalkozói, akik természetes személyként végzik a biztosítási alkusz munkát. A biztosítási alkuszi munka végzéséhez a jogszabályokban előírt képzettséggel kell rendelkezni a cég munkatársainak. Többször hallani, hogy a biztosításhoz és a focihoz mindenki ért, de ez nem így van! A biztosításközvetítés ugyanis egy OKJ-s szakma.

A jó biztosítási alkusz cég megteremti munkatársai számára az infrastruktúrát, biztosítja az online biztosítási kalkulátorokat és minden mást ami ahhoz kell, hogy a megbízást adó ügyfélnek széles biztosítási palettát tudjanak bemutatni.

A biztosítási alkusz munkatárs is rendelkezik saját online biztosítási kalkulátorokkal, ezért érdemes közülük közvetítő partnert választani. Miért? Az online biztosítási kalkulátorral Ön is ki tudja keresni a megfelelő biztosítót, biztosítást, meg is tudja kötni online, de ha személyes biztosítási alkuszt választ, akkor egy esetleges probléma esetén személyes segítője lesz. Kollégánkat megkeresheti telefonon, vagy e-mailben és nem egy géphang, egy automata fogja felvenni a telefont, hanem az Ön személyes biztosítási alkusza. Ha ezt a módszert választja, akkor biztosítását a legmodernebb eszközökkel köti meg online és mégis van egy közvetlenül segíteni tudó biztosítási szakember, aki segít Önnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése