2014. június 11., szerda

Vagyonbiztosítási ajánlatkérés online

Mi is a vagyonbiztosítás?

A vagyonbiztosítás a kárbiztosítások klasszikus alkalmazási területe. A biztosítási összeg nem haladhatja meg a biztosított vagyontárgy értékét,azaz felső korlátot jelent a kártérítésben. Másrészről pedig a kártérítés nem haladhatja meg a bekövetkezett károsodás értékét, azaz a biztosítás nem szolgálhat gazdagodást. Kivétel ez alól az új értéken történő biztosítás, amikor bizonyos, jól körülhatárolható vagyontárgyakat kis mértékű (10-20%-os) avulásukig a biztosító új értéken téríti. (pl.: új érték casco 1-2 éves korig)

Vagyonbiztosítási szerződést az köthet, aki érdekelt a vagyontárgy megóvásában, illetve ilyen személy javára bárki köthet. Hogy az Ön vállalkozására milyen vagyonbiztosítást érdemes kötni, azt megtudhatja, ha elküldi adatait a Biztosítás.ma online vagyonbiztosítási ajánlatkérő oldalán keresztül.

A vagyonbiztosítások alapvető módozatait meghatározhatjuk az előforduló biztosítási események számbavételével. (Lényegében a Biztosítási törvény ágazati besorolást vehetjük alapul a betegség és balesetbiztosítások kivételével): 
Tűzbiztosítási esemény 
Robbanás biztosítási esemény 
Villámcsapás biztosítási esemény 
Földrengés biztosítási esemény 
Földcsuszamlás biztosítási esemény 
Kő és földomlás biztosítási esemény 
Üregbeomlás biztosítási esemény 
Szélvihar biztosítási esemény 
Felhőszakadásból eredő elöntés biztosítási esemény 
Árvíz biztosítási esemény 
Belvíz biztosítási esemény 
Hónyomás biztosítási esemény 
Jég biztosítási esemény 
Fagy biztosítási esemény 
Törés biztosítási esemény 
Betöréses lopás biztosítási esemény 
Rablás biztosítási esemény 
Jogtalan behatolás, rongálás biztosítási esemény 
Vezetékből kiömlő víz, stb. károkozással kapcsolatos biztosítási esemény 
Hitelbiztosítási esemény 
Felelősségbiztosítási esemény

Ha a biztosítási feltétel, szabályzat tételesen felsorolja a biztosítási eseményeket, akkor a vagyonbiztosítás nevesített kockázatokra szól.

A vagyonbiztosítások másik formájában a biztosítók all risks fedezetet vállalnak. Ilyen esetben minden véletlenül, váratlanul, hirtelen, azaz balesetszerűen bekövetkező káresemény biztosítási esemény lehet. Hogy milyen esemény bekövetkezte esetén nem fizet mégsem a biztosító - azt a biztosítási feltételben a kizárások felsorolásában találjuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése